Etiketter

, ,

Efter decennier i bil, ytterst få erfarenheter från förarhytten, och mångas erfarenhet, så är det som så, ska du skaffa reflex-/varselkläder så köp orange!!

De gula kommer mer och mer och är kanske snygga men efter bara ett litet tag tappar de sin färg och framför allt så syns de mindre under den gröna årstiden än de orange kläderna! Blir de gula kanske lite smutsiga blir de mest som kamouflagekläder!!

Jag har hört så många oberoende – framför allt järnvägsmänniskor – som säger att det är svårare att upptäcka gulklädda jämfört med orangeklädda.
Under min första LIA fick jag uppleva detta när vi kom körande och det fanns personal i spåret med gula kläder, de var jättesvåra att upptäcka och det var först när de rörde sig som jag såg dom. Då hade jag kanske 50-60m kvar och i tågsammanhang är det millimeter.

Även när det kommer till att ”bara” rasta hunden så är det A och O att synas, och det gör du bäst med orange varselkläder.

Fotad från ”Frusna vägar” på skärm