Etiketter

,

2020-12-22 påbörjade jag och Ian en ganska livsomvälvande resa. Vi övernattade hos goda vänner i Göteborg och körde till Vedum den 23/12.

Varelsen vi fick i vårt liv vägde 904 gr, var svart som natten och med vassa tänder…

Bakgrund:
Jag har varit med om, och hört om så mycket negativt i hundvärlden om att vara fodervärd. Jag har dock tur, jag känner denna chihuahua-uppfödare sedan 1989 eller 1990, när vi båda födde upp tamråttor och flängde på utställningar ihop, med flera andra (som jag faktiskt fortfarande är aktiv vän med).
Jag har alltid beundrat hennes sätt att bemöta sina hundar, aldrig några hårda ord (eller ja, dom kan vara hårda men sagda med kärlek) och aldrig nåt ”fuss”. Hon var Cesar Millan innan jag visste han fanns (typ)

Jag vet sedan länge att hon har ett tänk med sin uppfödning, friska hundar med sund kropp och hjärna. Pengar är inte drivkraften, utan underbara varelser att leva med…

2018-05-14 fick jag ett mess om en chihuahua-pojke som omgående behövde nytt hem, jag litade på henne och körde och hämtade hunden, den hunden var Nils och jag har aldrig ångrat de 52 milen i fullständig ovetenskap om hunden. Hon kände mig, hon kände hunden och hon sa ”hämta” och jag hämtade (okej, kanske inte så men jaja)

Min älskade Nils Grumpy Ass

Tillbaka till lilljulafton 2020….
Så kom vi då till Vedum, tågnördsonen visade och berättade om betydelsen Vedums järnvägsstation hade i filmen ”Leif” om någon minns…
Vi hittade till min vän och när hon kom ut med sin legion av ”vavvor”… Jag dog sötdöden…

Bebismamman och bebispappan fanns båda i hushållet. Dessutom hade jag blivit kär i hanen Robert långt tidigare, tiken Ofelia blev jag kär i där och då, vilket litet lyckopiller!!! Hon älskar verkligen allt och alla!!

Jag och Ian körde hem med Lovis, som hon fick heta, och vi landade hemma på kvällen 23/12. Julafton firade jag, Nils och Lovis med barn och föräldratrion och det gick superbra!!

Sedan dess har denna lilla varelse visat sig ha ett jeffla humör! Den som tror Chihuahua är en lätt hund för den är liten, borde ha en fet smäll! Jag har haft schäfer, dobermann och riesenschnauser, alla stora och skarpa raser… nah-huh! Inget mot visious-vavva!!!

Vad folk inte begriper är att dessa 2kg tunga hundar är vakt-/larmhundar… De SKA skälla!

Har fått höra att i mexico hade man flockar av vavvor på 50-80 st just för att hålla marken fri från inkräktare. Om det är sant? Ingen aning, men om man ser hur rasen uppför sig så är det ganska sant.

Senast idag kom jag hem och både Nils och Lovis gick bananas inomhus, jag visslade ”min” vissling och det blev genast knäpptyst…

Lovis är min första ”egna” valp, jag kan bara förlita mig på min egen förmåga, dock jobbade jag mest med Selma och hon blev jätteduktig! Däremot är Selma Labbe/Rottis/Pyrinée och Lovis är Chihuahua… #sigh

Däremot så är det ju som så, jag är så enormt tacksam att jag fick Iris förtroende att bli fodervärd till Lovis. Jag älskar denna underbara lilla hund till kortaste pälsstrå!!
Ynglet är en jeffla pain i röven emellanåt och 5 min senare är hon sötaste äcklet ever!!!
Som mamma till 4 ADHD-barn så är en Chihuahuavalp med hybris precis vad som passar in i familjen

Kanske har jag gått från Dobermann, Schäfer och Riesenschnauser, men jag har inte på nåt sätt blivit lat, att få en chihuahua vettig som hund så får man fan jobba!
Underskatta aldrig en Chihuahua! Det är jävlar i mig stenhård hund!!

Jag vill avsluta med att tacka Iris.
Tacka för förtroendet att ta hand om den här egensinniga, tjafsiga lilla tonåring!
Lovis är lika underbar som hon är ett jeffla monster, men vi alla i familjen älskar henne! Nu när jag ska iväg 3 veckor på praktik så är det frånvaron från Lovis som är jobbig!
Barnen och Nils (ja, Lovis också) kommer klara det alldeles utmärkt! Men jag kommer sakna denna lilla wirlwind när vi ska sova….

Tack Iris… jag älskar henne så mycket!