Etiketter


Häromdagen fick jag den ultimata frågan – finns det nåt som kan göra dig superarg?
Öh… förutom min man och mina barn? 😉 ja, det finns en hel del…. Många saker i vardagen, människor som tror de sitter i en stor fet merca när de kör en smart, och således tar upp 2 parkeringsplatser på en gång, gör mig irriterad. Den som har sett mig riktigt förbannad vet när jag är arg… När jag är irriterad tror de flesta att jag är arg 😉

I alla fall… efter långt svammel kom vi fram till följande; jodå, jag fick hjälp att bena ut vad som gjorde mig irriterad och vad som gjorde mig arg.
Ett exempel som jag kan ta är att för ett par månader sedan hade jag en meningsskiljaktighet med en person, vilket inte var en meningsskiljaktighet egentligen… det hela började med att jag missade en väsentlig detalj, vilket jag erkände och försökte skilja på de olika meningarna. Då får jag kastat i ansiktet att jag nog minsann inte alls missat den där detaljen och fick en massa saker nedkört i halsen om hur jag tänkte och tyckte. Där går min gräns! Kan du inte acceptera att det jag skriver/säger är så jag menar finner jag ingen som helst anledning att fortsätta. Man kan inte diskutera med en vägg.

När folk talar om för mig vad jag tycker och tänker, särskilt när de knappt känner mig, då blir jag förbannad.

Jag får allt som oftast höra att det jag tror på, reinkarnation, healing, tarotläggningar osv (hela kittet alltså) bara är bluff och båg, ja? Men om det fungerar för mig då? Om jag mår bättre och fungerar bättre av det? Är det fortfarande bluff och båg då? Eller har jag hittat nåt bra? Nänä, det är fortfarande bluff och båg och jag är totalt lurad, dum i huvudet som går på det och jag tror väl på tomten också? Tack och hej för mig, sådana människor behöver jag inte heller i livet. Jag begär inte att du ska tro på samma som jag men jag kräver den respekten att du inte häcklar mig för det, för jag häcklar inte dig för att du INTE tror!

När folk talar om för mig vad jag ska tro och inte tro på, särskilt när de är nedlåtande och förlöjligande, då blir jag förbannad.

Jag kom för 10 år sedan. ungefär, på att det är en väsentlig skillnad på person och åsikt… och funderade på detta under en ganska lång tid. Jag upptäckte det när jag fick frågan om jag inte ”hatade” en person för att han tyckte så? Och det var när jag svarade nej, han tycker så, ska jag sluta umgås med en bra kompis för det? som jag verkligen kom i kontakt med insikten.
Jag tycker jag har levt ganska bra efter den insikten och jag gör verkligen skillnad på person och åsikt, och det fungerar alldeles ypperligt bra! Ibland får jag verkligen påminna mig själv om att ”det är bara en åsikt” och att det är dags att börja agera därefter. Jovisst kan åsikter också göra mig förbannad, när folk hittar på dåliga ursäkter till att vända sina barn för tidigt i bilen, då blir jag förbannad, fast frågan är om det är åsikt eller bara ren dumhet?

Nåja….. En dag får jag höra att ”skilja på person och åsikt inte fungerar i verkligheten, det vet både du och jag”…. Men va fasen?! Jag har levt i en låtsasvärld i 10 år!!!! *superironisk*

Tja, som du förstår…. när folk talar om för mig att så fungerar inte jag, det borde jag veta…. då blir jag förbannad!

Människor som inte tillför mig nåt intellektuellt, inte är öppen för mig som person eller helt enkelt prackar på mig skit som jag inte känner igen, då får det vara för mig. Då drar jag mig undan. Det finns i dagsläget 3 personer som jag ignorerar om jag möter dem på stan, jag tänker inte vara falsk och le krystat och säga hej.

Jag har så otroligt många människor runt omkring mig som accepterar mig för den jag är och som inte tillskriver mig åsikter och egenskaper som jag inte har, så jag behöver inte dessa människors acceptans.
Jag klappar mig på axeln för att jag är född med egenskapen att kunna umgås med människor och inte hänga mig på detaljer utan älska dem JUST för deras konstiga åsikter, agerande osv, och jo! Jag är en bra kompis, vän, mamma och människa… oavsett vad ett fåtal människor kan tänkas tycka, men i rättvisans namn, jag tycker nog inte så bra om dessa fåtal människor heller…..
Tycker illa om? Nej, tycker inget alls är nog mer rätt….