Idag är enda dagen på i alla fall ett par veckor som jag kan ge mig iväg och handla med Totte.
Han är numera 116 cm lång och byxor i 116 passar någorlunda fortfarande, medan de 110 som han har mest av, både är papperstunna på knäna eller söndriga… Vad gör 6-åringar? Kryper?
Vi kom iväg så vi var i Ullared vid 10.45 och först cirkulerade vi runt parkeringen i 20 min för att hitta en parkering. Det var inte det enklaste, fast vi hade lilla bilen. Just då var jag lycklig över att man kan välja automatväxel på den. Vi hittade till slut en parkeringsplats.. låååångt bort från alltihop.

Vi hoppade ur bilen och gick mot ingången, halvvägs dit hittade vi en kundvagn också, men dessvärre sa förra föraren på den att det var kö för att ta sig in *suck*, både jag och Totte hade inga direkta regnvänliga kläder på oss kan vi väl säga…

På andra insläppet kom vi in i affären, vilket innebär ca 30 min i kö, genomblöta i princip, så vi tog av oss jackorna och hängde dem på tork på vagnen. Sedan inledde vi kaosfärden genom butiken… Det var trångt, folk tänkte som vanligt inte på att kanske parkera vagnen i kanten och så gå och plocka för att sedan leta upp den igen… nej då, ställ vagnen precis jämte dig och blockera gärna 2 vägar och framför allt! Bli jävligt irriterad när man råkar röra vid den lite för att ta sig förbi.
Lägg till att vårt ekipage var lite längre än vanligt i och med att magen behövde sin säkerhetsyta. Minst en halvmeter mellan vagnen och magen för att illasinnade tanter/gubbar inte ska knuffa in mig i min vagn eller min vagn i min mage…

Jag brukar vanligtvis komma tidigt på förmiddagen på tis, ons, tors eftersom det är då ungarna har sina timmar på dagis. Då brukar jag dela butiken med ett fåtal hundra människor, idag var det väl ett fåtal tusen istället, och jag brukar vara färdig efter 1½ timma. Idag kom vi in i butiken vid 11.15 och först 3 timmar senare kom vi ifrån Ullared.

Trots att vi bara handlade 2 kassar var det lite knökigt att få hem alltihop, en kasse i skuffen, sedan var det fult där och den andra fick jag knuffat in framför Tottes fötter… vi hade nog inte klarat mycket packning till *hehe*

Ska det handlas mer får vi definitivt ta bussen, en Smart Roadster passar sig inte för Ullaredsresor…

Dagens byte blev 2 tröjor, 3 shorts, 9 byxor, 2 skärp, 1 hoodtröja, 5 par strumpor, 14 kalsonger, 2 pyjamas, star wars lego, solglasögon till Totte.
2 Hello Kitty ”kalsonger”, 7 par strumpor, solglasögon, Hello Kitty skärp till Ian.
7 par kalsonger, 2 pyjamas och solglasögon till Alfred.
Sedan fick de nåt son såg ut som 1 m lång slang, när man snurrade den tjöt det om den men Totte vrålade LASERSVÄRD i affären så det blir nog både ock…
Sedan var det lite smått och gott till mamma och pappa, förutom mammakläder till mig, 1 blus, 1 linne, 1 par leggings, 1 hoodtröja… så nu ska jag nog slippa skämmas på konfirmationen imorgon.