Jag brukar veckohandla, jag åker till min ”supermarket” direkt när jag har lämnat de två minst på förskolan och då brukar det finnas ganska mycket röda etiketter på köttet. Det gör att vi lätt har råd att handla nötkött (och äta oss mätta) trots att vi är 6 personer. Det gör dock också att man passar på att plocka på sig när man handlar…
Detta resulterade förra veckan i att jag knappt fick in mer mat i frysen!
Idag när jag var i affären så hade jag kollat, ingen mer middagsmat då vi har säkert 20 middagar i form av, fisk, fågel och kött i frysen + rester. Bröd behövdes inte heller eftersom 3 limpor låg i frysen (de har alltid bröd till kampanjpris och då är det alltid 2 limpor).
Jag seglade in på grönsaker/frukt och sedan genast ner till påläggen och skippade kött/bröd. Däremot hade jag inte kollat ifall vi behövde stenbitsrom, hade jag gjort det hade jag inte behövt köpa 2 burkar heller i dag.

Jag äter ägg, majonnäs, stenbitsrom och räkor till frukost nästan varje morgon och sedan är det 3 till i familjen som gillar stenbitsrom, fel, förlåt mig, jag glömde Hannes som älskar det blandat med majonnäs.
Men nu vet jag, ingen stenbitsrom nästa vecka…

Jag är också helt tillfreds med att nästan all julmaten är klar, det lilla som vi verkligen älskar att äta, allt annat är bortplockat.