Etiketter

Ian är lycklig….

Som glutenintolerant (Celiaki) så har han stått och tittat längtansfull efter bröderna när de har ätit strutar. Han vill också ha strut…

Så i år har det hänt! SIA-glass har kommit med en glutenfri strut! Deras laktosfria strut Putte har kommit i glutenfri strut också. Det var inte en dag för tidigt och jag hoppas den får stor genomslagskraft och får stanna kvar.

Alla glutenintoleranta strutsugna jublar nog nu, strutar har tidigare bara varit möjlig om man köpt hem glass och strutar eller om man gjort som vi gjort ibland, tagit med strutar till glasskiosken.

Ibland har vi även tagit med hamburgerbröd och gett till ”matberedaren” att göra hamburgare av. Där vill jag slå ett slag för Bettans i Oskarström! Hennes mat är helt glutenfri så länge det inte är panerat/bakat osv. Hennes dagens-menyer är glutenfria vad gäller såser i alla fall.

Förutom det så har vi ju ett glutenfritt konditori Sockerdrömmen, som är väl värt ett besök!