Jag har ju hållit på nu i drygt 1 år med att hitta nåt som jag gillar och som mitt hår svarar bra på. Det bästa jag hittat hittills är Bodyshops shampo och rasullera… dock är schampot dyrt (men drygt) och leran kräver en hel del arbete. Leran är dock det enda som har visat sig effektivt på min seborré… som har tenderat till att blomma upp under balsammetoden.

Men nu har jag hittat det enkla, billiga och framför allt effektiva schampot! Alla som jag har berättat om det för har bara sagt ”eh?!” och jag håller med, jag trodde inte heller att det skulle funka förrän jag testade första gången och blev förälskad!

Det jag talar om är äggschampo!

Recept:
3 ägg
1 tsk honung
1 tsk vinäger
Vispa ihop det hela i en skål.

Jag häller över det hela i en  50 cl pet-flaska och sedan har jag en sådan där pip på som man får på sportdrycker, en sådan där man kan öppna och stänga. Jag skakar lite och så geggar jag in allt i hårbotten bara, på torrt hår, sätter en handduk om och låter sitta minst 10 min, ibland 1 timma…

Jag sköljer sedan ur äggschampot, i med balsam i längderna och så efter ursköljning ett efterskölj med äppelcidervinäger och vatten. Sedan får det självtorka.

Jag har efter 3 användningar börjat ana en förbättring i min seborré, håret är underbart och ser friskt och glansigt ut!