Etiketter

Kära Quetzala!

Idag har kvinnor stora problem med objektifiering, deras yttre betraktas som allmän egendom, få kvinnor känner sig bekväma med sig själva och sitt utseende. Man kan undra varför. När man läser sådana här sk artiklar börjar man ana.

Unga kvinnor svälter sig, får ätstörningar och riskerar sitt liv för att lyckas ta sig till size 0 eller under ett ohälsosamt BMI. Att sedan BMI är så jävla missvisande att hälften hade varit nog tar man inte på något sätt upp.
Jag blir allvarligt illamående när jag läser sådana här idealiserande av lågt BMI som många aldrig kommer att nå, många gånger för att de faktiskt har en sund vikt och för att de kanske tränar. Muskler väger, muskler kan få dig att hamna i en BMI-grupp som gör dig deprimerad. Jag vet, jag var själv där, men jag hade närvaron att ifrågasätta min läkare som tyckte att jag hade en BMI som gjorde att jag låg i riskzonen.
Läkaren stirrade sig blind på siffrorna och tittade inte alls på min kropp, min kropp mådde dåligt för att den hade låga nivåer av fettdepåer, min mens hade försvunnit pga den låga fettprocenten i min kropp och varför då? Jag hade tränat fanatiskt. Jag hade muskler som en hel Belgian Blue, jag hade knappt nåt underhudsfett och hela jag var bara en katastrof och min läkare kom in till mig och sa ”du kanske skulle ta och banta lite”….
Det är människor som du, Quetzala och BMI, som dagligen får kvinnor att trilla dit på dessa fullständigt falska ”du-duger-underlag”. Varför ska en kvinna värderas efter hur knullvänlig hon är? Vilka män vill att deras döttrar skall värderas efter hur bra fitta hon är degraderad till?
Bryt mot normen och du kallas äcklig, onaturlig och ”du får aldrig ligga”, men ärligt talat, vem vill ligga med meningslösa idioter? Vem vill ligga med en man som kräver att man ser ut som en förpubertal småflicka? I min värld luktar det pedofili. Så fort en kvinna närmar sig sitt naturliga tillstånd, lite hår, lite underhudsfett, lite lukt, då blir hon onaturlig, Jag får inte ihop den ekvationen.
Den man som har genomskådat de här sk idealen, kvinnoobjektifieringen och detta onaturliga könsrollande i samhället, är de som egentligen kan kallas män. De som värderar kvinnan efter den person hon är, som tänder på henne fast hon kanske inte har duschat på någon dag, inte har rakat bort vartenda hårstrå på kroppen (förutom det långa blonderade huvudhåret *cynisk*) och som tänder på egenskaper och inte enbart på hur bra trofé kvinnan blir.
Jag är kräktrött på de antifeminister som skriker på hur jävla oknullvänlig jag är, hur äckliga feminister är som alltid är håriga och luktar svett och går runt i stora bulsiga kläder. Se dig omkring lille vän, feministen kommer i allt från Marit Paulsen till Jessica Rabbit.
Långt ifrån alla feminister är ointresserade av smink, nagellack, kläder och skor…. Bara för att man är feminist betyder det inte att man döljer sin kropp och gör sig osexig. Däremot ska det vara ens fulla rättighet att göra det, utan att bli ifrågasatt.
En kvinna som klär sig sexigt ska göra det för sig och sin egen skull, hon ska inte behöva klä upp sig för att behaga andra.
För det är ju faktiskt så, kvinnor klär sällan upp sig för andra män, det hon tänker på är hur andra kvinnor uppfattar henne och hur avundsjuka andra kvinnor ska bli på att hon är snygg, smal och knullvänlig….