Etiketter

Efter helgens oerhört tragiska händelse i Newtown i USA är det faktiskt dags att Obama sätter ner foten och tar vapenentusiasterna i örat. Det här med den fria viljan att bära vapen är ingen fri vilja, det är bara en smutsig ursäkt till att upprätthålla gamla förlegade och farliga traditioner sedan 300 år tillbaka.

Det finns ingen rätt i att riskera andra människors hälsa och liv genom att ha ett vapen hemma. Med tanke på att 40-45% av USAs hem äger ett vapen, gör det att det finns fler vapen i USA än svenskar i världen! Det då oavsett hur svensken ser ut…

I min värld är alla de som förespråkar fritt ägande av vapen i USA delaktiga i helgens vansinnesdåd!  De politiker, civila/privatpersoner som anser att de har rätt till att bära vapen och de som är mot krafttag i vapenlagarna, allihop höll i det vapen som dödade oskyldiga små barn och oskyldiga vuxna.

Ingen kan svära sig fri från detta, dådet kanske utfördes av psyksjuk människa, eller kanske hade han bara fått nog eller så var det bara ett ögonblicksbeslut. Vi kommer kanske aldrig få svar på varför, men hur går aldrig att tvivla på.

Tror jag detta hade hänt om vapenlagarna hade sett annorlunda ut? Kanske, har en människa bestämt sig så går de oftast inte att stoppa, men det hade absolut varit svårare för människan att få tag i ett vapen! Någon hade kanske hunnit reagera och han hade kanske råkat avslöja sig i sin jakt på vapen. Jag anser att dessa 27 oskyldiga människor hade levt idag om han inte hade haft ett vapen tillgängligt så enkelt, om han aldrig hade haft vapen framför näsan!

Jag tycker det är roligt att skjuta med vapen, men samtidigt är det extremt läskigt. Jag gillar känslan i att tävla med sig själv om man kan träffa bättre på tavlan än förra skottet, men jag skulle aldrig någonsin slappna av om jag hade ett vapen i huset med 4 barn! När Teskedspappan hade sitt vapen hemma när han var med i hemvärnet, var jag orolig länge. Det gav sig dock efter ett tag men jag var aldrig bekväm med det där vapnet i mitt hem.

Vapen har inte i privatpersoners hem att göra. Vapen har inte i samhället att göra. Ärligt talat finns det nog ingen som kan argumentera så att jag en funderar på att byta åsikt och jag tänker aldrig någonsin säga att det är någons ”rätt” att bära vapen! Poliser och militär har väl skyldighet att bära vapen, men det är ingens rätt!

”Kan vi verkligen säga att vi som ett land har gjort tillräckligt för att skydda våra barn? Jag har tänkt mycket på det här de senaste dagarna… och svaret är nej. Vi kan inte skylla på politik och krångliga lagar längre. Vi kan inte tolerera det här mer. Tragedierna måste få ett stopp. Vi måste ändra oss. Vi kan bättre”
Barack Obama