Etiketter

De små barnen växer minsan!

Nu är de 8 dagar gamla och de har redan fått ordentligt med fjädrar på vingarna. De äter, bajsar och piper!!! Jösses vad tre små kycklingar kan föra oväsen!Men man får vårkänslor när det kirpar på köksbänken. De lär ju få gå inne länge nu när det är så kallt…

Så här är då kycklingarna:

Pinglan – Spättad, troligtvis en höna, kläckt först.

Torsten – Guld blåbandad, troligtvis en tupp, kläcktes som nr 3
MarkusEva – Guld svartbandad, troligtvis en höna, kläcktes som nr 2

(Vi har en höna som heter Anders redan så vi körde en helgardering ifall det inte är en höna.)

Tyvärr dog den lilla kycklingen under Ettan.
Jag misstänker att dumtuppen Ivan jagade den och när den väl lyckats gömma sig ovanpå redlådan, så frös den ihjäl. Den låg och tryckte som om den gömt sig, dock med hackmärken ovanpå näbben, även grannen tyckte att det såg ut som om den var lite hackad…. Så nu vet vi det… Ivan har bebisförbud! Jävla barnamördare!
Ettan är en riktig surhöna och vägrade sluta ruva fast hon fått se att bebisen dött och kollat in den osv… så på kvällen fick hon tre Brahmaägg direkt från hönshuset och igår vid lysningen så såg jag skuggor i två av dem, det tredje lös som en julgran…. typ… Så hon har kanske nya bebisar den första veckan i mars, men då får Ivan bo hos kaninerna, kommer icke in någon tupp i hönsahuset!