Etiketter

Jag är inte den som håller käft, det har ni märkt va?

Under vissa perioder under årtionden har det varit buskörning i samhället. Just nu har det varit A-traktorer under ett par år. Det buskörs på affärsparkeringar och skidbacken (av alla ställen) på nätterna och det hade väl varit okej om man inte hållits vaken eller att ugnarna inte vaknat.
Förra året bevittnade jag hur en gammal dam var mindre än en meter från att bli påkörd av en sladdande traktor utanför affären och när det började busköras i villaområdena under årets vinter, så fick det fan vara nog!

Jag har INGA problem att man sladdar runt lite på en parkering, så länge man inte håller någon vaken eller utsätter andra för att riskera att bli skadade. Däremot att vara på väg att köra på folk eller störa, då blir jag den där rabiata Hexan som jag kan vara och som jag var när jag var som mest deprimerad.

Jag har inga skrupler med att ringa polisen och tipsa om buskörning, eller som idag när jag anmälde först en personbil som lekte runt på gatorna inne i Halmstad och sedan en ungdom som körde olovligt, obesiktigat, oförsäkrat och oskattat, i byn.

Samhällsföreningen sammankallade ett möte mellan ”störda” och traktorungdomar och det är jäkligt goa ungar! Men det är vad de gör som är problemet, dock är de så suveränt samarbetsvilliga och det problemet är inget problem längre. De har tagit sitt ansvar och stör inte (vad jag vet) direkt längre, DET ska de ha JÄVLIGT mycket cred för!

Jag har absolut inget emot varken ungdomar eller traktorer, jag kommer försöka få ungarna att köra traktor före moppe, när den perioden infinner sig i familjen. Jag kommer vara lika jävlig på mina egna ungar som jag är på andras idag. Traktor är bra träning inför bilkortet och säkrare än moppe. När vår egen 19-åring sladdade på gatan med sin bil, tror ni jag lät det passera? Nope, han fick sin beskärda del av RabiatHexan.

Jag skulle tro att jag kommer få jävligt mycket skit för det här som jag gör, jag är ganska säker på att skitsnacket redan snurrar, men ärligt, do I care?!
Jag har inget behov av att vara andra människor till lags, jag har mina vänner, jag behöver inte smöra för hela samhället. Jag vill däremot ha ett samhälle som är säkert att vistas i, ett samhälle där man kan gå ut på en affärsparkering utan att få en traktor i röven eller få ungarna tillplattade på gatan.
Föräldrar får gärna ta kontakt med mig, det är inte jag som har gjort fel, det är deras ungar som inte håller sig inom samhällets ramar, det är fortfarande föräldrarnas ansvar att se till att deras barn inte är en samhällsfara. Jag vet att det inte är alltid är lätt att ha koll på vad ungarna hittar på, och då kanske man ska vara tacksam för den hjälp man får från andra föräldrar, jag är det, mina ungar är inte Guds bästa barn heller. Det vet jag med säkerhet.

Lagar är till för att följas, lagar skapar ett bra samhälle… bryt lagarna framför mina ögon och jag lovar att jag anmäler, jag har polisen på kortnummer.

Till sakens skull ska jag skriva att jag anmäler fler bilister än ”traktorister”. Jag ringer polisen när bilar vinglar fram och tillbaka över vägen, jag ringer polisen när folk är på väg att krocka med mig, när de har mobilen till örat. Mitt liv har blivit förstört av ett rattfyllo, som krockade med min mamma för 37 år sedan, jag är inte nådig i trafiken, där är jag rabiat laglig, för det mesta…. ingen är perfekt, även jag begår också misstag eller glömmer av mig och då är det bara att betala sina böter och le.

Idag blev jag argumenterad mot, på ett sätt som var skrattretande… De stackars ungdomarna hade ju inte gasat (eh, filmen jag har visar annat), det vaaaar ju så halt och deras däck var ju inte de bästa osv… Men bara var tyst, tack! Är det halt kör man långsammare, har man dåliga däck begår man lagbrott t ex. ”Jag har allrounddäck” var ett argument idag, och ja, det har jag med! Men inte sjutton sladdar min bil som hen i bilen ville ha det till. Tar man det lugnt, anpassar hastigheten, och planerar sin körning är inte halt väglag något problem. Måste man skylla allt på vädret och däcken kanske man inte ska köra bil överhuvudtaget! Det är aldrig någon annans fel att DU gör fel, det du gör är ditt ansvar och att försöka argumentera med en luttrad 6-barns förälder, som har levt med diagnosbarn sedan 2001, är bara så jäkla fetkört! Jag har hört de flest ”skylla-ifrån-sig-ursäkter” och genomskådar det mesta.

Jag är en genomtrevlig människa, men gör fel, tjafsa eller uppför dig idiotiskt… då blir jag inte rolig att umgås med…