Idag tar vi en het potatis… medicinering…

Så många felaktiga saker man hör från folk, utan insikt, man drogar ner ungarna och man ger dem amfetamin!!

Nej, nej och nej… Man drogar inte NER ungarna, man ger dem uppåttjack (för att använda samma termer). Våra barns hjärnor behöver ”väckas” för att komma upp i helt vaket tillstånd. Jag kommer gå in djupare på VAD adhd är längre fram. De flesta vet hur övertrötta barn uppför sig, eller hur? Tänk dig att du har ett övertrött barn 24/7. Det blir aldrig utsövt utan uppför sig övertrött hela tiden!

Vissa barn räcker att man går strategikurs, komet och läser på lite. Det är dock långt ifrån alla barn som funkar med omega3 och olika strategier.Våra barn gör det inte. Nr3 funkar inte på några plan utan medicin, han är den som har gett mig flest tröttårar, när jag bara satt mig på utetrappan och gråtit av rent misslyckande.

Nej, vi ger inte våra barn knark! De får centralstimulerande medel, i vårt fall metylfenidathydroklorid. Amfetamin är alpha-metylfenetylamin, visst i grund och botten härstammar de från samma ämne, men nej, det är inte att ge knark till barn. Vi har gärna vallmofrön på våra frallor, men hur många tar opium som härstammar från samma växt/frön?

Ungdomar med ADHD löper kraftigt förhöjd risk för att börja självmedicinera med t ex amfetamin, cannabis och alkohol.
Man räknar krasst med att ca 25% av internerna i svenska fängelser har ADHD. Vill du ha källreferens får du kolla längst ner i inlägget.
På strategikursen som vi gick i och med första diagnosen, fick vi höra från sjuksköterskorna att risken för självmedicinering minskar med 85% om barnen/ungdomarn medicineras…

ADHD-medicinerna ger inte den eufori och rus som t ex kokain och amfetamin ger. Detta gör att de inte är eftertraktade som ”kick”. Dock har man hört rapporter om att högskolestuderande använder ADHD-medicin för att plugga inför tentor osv.
I dagarna kommer vi även börja med Melatonin till ett par barn, en 11-åring och en 8-åring ska inte sova 6-8 timmat/natt, de behöver många fler timmar. Kvällarna hos oss är kaos, även på skoldagarna. Får jag 11-åringen att somna före 23:00 är det en tidig kväll.

Dagöholm