Email: jimmie.akesson@riksdagen.se

Hej Jimmie!

Jag har läst en massa angående den här lappen som SD har delat ut i Grekland. Jag tar illa vid mig att ni undertecknar den i ”mitt namn” som svensk medborgare. Jag har inte blivit tillfrågad om att vara med på detta och i min proffession och dagliga arbete så håller jag inte med er. Jag tänkte under flera dagar polisanmäla er för urkundsförfalskning, men ger er en chans till, fast ni inte är vårda det.

Jag måste säga att SD och min åsikt sällan har varit överens. Inte heller i fallet om invandringen från bl a Syrien.
Jag har i 18 mån tid jobbat med ungdomar och vuxna som är både ensamkommande och kommer med släktingar och inte någonstans känner jag att din partipolitik är relevant.

Jag har i 10 års tid diskuterat med SD-anhängare på både Facebook och framför allt twitter, och när man presenterar länkar, källhänvisning osv så ”försvinner” den man diskuterar med, det sk ”äggahuet” om vi ska prata halländska. Det är som en ”catfight” – ett jävla liv men ingenting händer, när man presenterar fakta = ”Poff the magic dragon is gone”

Jag är av genuin svensk härkomst. Min släkt härstammar från både Svea Rike och fiskelägren på västkusten, jag kan härleda min släkt tillbaka till 1600-talet och antagligen längre om jag lägger manken till.

Dock har jag lyssnat på mina släktingars berättelser om kriget, hur de fick upp minor i trålen och ja, jag har själv varit med om att få upp minor i trålen. Detta var 1988, ja 1988! Jag var 18 år, hur gammal var du? Jag var en kvinna som jobbade ute på haven, i en liten sketen fiskebåt, fick upp minor i trålen samtidigt som stormarna rev i trossarna… vad gjorde du 1988?

Fast jag är av väldigt svensk härkomst, väldigt mycket blondare och arisk än du, så finns det få saker som får mig att utesluta människor… För mig är det dumhet och korkad attityd som får mig att utesluta människor.
Oj, där ingår ju du och hela SD… Jag har vänner som sympatiserar med SD och nejd, de är inte mindre vänner för det men jag tänker inte hålla käft när de ger sig in i debatten… liksom om vi hade varit vänner, jag tror att vi säkert hade kunnat vara vänner, men du hade fått ta min svavelosande svada angående din åsikt.

För mig Jimmie, är du bara en brat som inte har varit med ute i min verklighet. Jag jobbar i en pytteliten kommun som är ömsom 2:a och ömsom 3:a I Sverige, att ta emot flyktingar! Jag sitter som assistent på en SFI-enhet, jag jobbar med ensamkommande ungdomar varje vecka! Jag har suttit med en gråtande 17-åring som har fått veta att hens pappa dog på vägen från Syrien. Jag har gratulerat en 16-årig tjej från Somalia, som har fått uppehållstillstånd, som drastiskt har minskat sin risk att bli våldtagen pga att hon är flicka. Vad har du gjort? Mer än att svamla bort att ”det är inte så viktigt om det är fakta” i tv?

Jag kan inte direkt påstå att din politik underlättar mitt arbete. Jag inbjuder dig härmed att komma och arbeta i min verklighet en vecka, en dag, en timma! Jag tror inte du kommer ta inbjudan pga ”tidsbrist”, men för mig är det mer feghet än tidsbrist… när jag inte vill något på jobbet, brukar jag också säga att jag inte har tid…

Med vänlig hälsning,
Rabiat sossekärring Magdalena Svartlok

Just det, jag har inte börjat gå in på den bakåtsträvan ni har på jämställdheten i Sverige som ni eftersträvar…