Igår filmade jag en tonårings vilda fart i olaglig hastighet, både emot färdriktningen och med ca 50-100 cm mellan min bil och framhjulet på moppen. Det hela slutade med att han vurpade….
Ja, jag filmade! jag knäppte igång mobilen och höll den i handen, som jag även hade på ratten. Tre fingrar om mobilen och 2 om ratten. Andra handen var också på ratten och jag hade således god koll eftersom jag inte tittade på mobilen utan hoppades på bra resultat… Jag både blinkade och kollade av trafiken i den korsning som vi passerade…. samma korsning som tonåringen valde att ta emot körriktningen….

Jag väljer att lägga ut filmen i byns ena grupp för att kanske kunna flagga till några föräldrar att deras son lever farligt och riskerar både sitt eget liv och att jag ska behöva vara den som kör på en unge!
Då erkänner killen som kört att det var han, och att han skulle anmäla mig för att ha filmat honom olovligt! Javisst! Du får jättegärna anmäla mig! Jag kan tom stämma träff med dig vid närmaste polisstation och jag ska gladeligen visa upp filmen, som för övrigt innehåller minst tre trafikförseelser från mopedisten! TÄNK!
Har han problem att ta sig till polisstationen kan jag tom hämta honom och skjutsa honom dit!
Utöver erkännandet kommer en av stans tatuerare in och kallar mig för surfitta för att jag blir orolig över att killen kanske krockar illa om det inte uppmärksammas! Och tatueraren uppmanar dessutom killen att fortsätta köra som han gör! Tatueraren har en blivande tonåring själv! Känns ju väldigt ansvarstagande och god förebild för sina barn!
Jag tänker nog inte gå till den tatueraren en gång till, vill bli tatuerad av någon som kallar en surfitta!? Verkar ju vara bra reklam för sitt företag…. Då går jag hellre till hans kollega som jag vet har god värdegrund och vett i skallen!
Dessutom dyker ett gäng typer från byn upp och ondgör sig över att jag varken kollar eller saktar ner i korsningen, hur de kan iaktta detta på en film som överhuvudtaget bara är riktad framåt och varken visar mina fötter, där gasfoten var på bromsen i lätt inbromsning, eller mitt ansikte, som noga kollade ev trafik från vänster, förutom att jag faktiskt blinkade! Vilket inte många i byn ens vet var de ska hitta någonstans! Vilka övernaturliga förmågor de har!!!

Så nä, nu får fan byns ungdomar köra ihjäl sig bäst de vill! Orka bry sig om deras liv när man får skit för det! Numera kommer jag inte lägga två fingrar emellan, det blir vidarebefordring av film direkt till poliskompisarna eller mailat till polisen i Halmstad. Eller kanske vidarebefordrad till de människor jag känner på soc… om det är allvarligt!

Personligen hade jag uppskattat om det hade varit jag som sett någon av mina ungar, på film, om de uppför sig illa i samhället! Eller mot andra människor! Jag vet att man inte kan ha koll på sina ungar, däremot så uppskattar jag hjälp från andra som faktiskt ser vad de gör! Tyvärr verkar jag rätt ovanlig som verkar uppskatta det här.

Den här byn har så många goa människor! Men sedan smyger sig banjospelarna på! Innan Facebook och olika grupper i byn anade jag inte att det fanns så många smygrasister, antifeminister, antigenus! Antagligen för att jag inte är infödd här eller på annat sätt befattar mig med sådana människor….
Jag har så mycket underbara bekanta och vänner i byn! Ni är så underbara hela högen!

Förutom rövhattarna i inlägget, som jag plockade bort när jag fått reda på vem det var som körde och sedan har haft kontakt med vårdnadshavare, så fick jag ett rätt komiskt inlägg på messenger, från en av ungdomarna i samhället. Jag har aldrig hört talas om honom innan;

Dagens Messenger:
Tyken tonåring: ”Du ska ge fan i vad vi ungdomar gör!!!”
Hexan: ”Vet du, från och med nu så får ni köra ihjäl er bäst ni kan! Kanske stiger intelligenskvoten lite i byn om vi har tur!”
Tyken tonåring: ”du är så jävla fet och ful!!!”
Hexan: ”Hur tänkte du nu? Exakt hur påverkar mitt utseende hur ni kör? Exakt vad har mitt utseende för inverkan på frågan?”
Tyken tonåring: ”För du är så jävla fuuuul!!”

Hexan: ”Du skrev det, men ansträng hjärnan lite och försök svara på frågan?”
Tyken tonåring: ”Blanda inte in min hjärna i det här!”
Hexan: ”Tro mig! Det ska jag inte göra eftersom du själv helt har lämnat den utanför diskussionen helt!”
Tyken tonåring: ”Vaffan menar du nu???”
Hexan: ”Du förstår inte alls vad det var du skrev alltså? Gå till mamma och visa så kanske hon kan förklara för dig”
#BlockaSkitenUrUngen!!
Jag har dessutom renskrivit från stavfel och bytt ut e mot är osv...

Det enda jag hoppas nu är att ingen blir allvarligt skadad eller att jag måste bli den som tvingas köra på någon för att de inte har vett nog att hålla avstånd….. Skräcken att köra på någons barn är stor!