Sommarlov och ledigt hägrar för alla barn, även för mina. Dock slår det aldrig fel! De sista 3-4 veckorna innan skolan slutar så kommer sjukdomarna krypande, ungarna tar slut! De orkar inte hela vägen in i mål!
När målet hägrar så slappnar de av och så brakar allt ihop, Det är 3:e året på rad det är så här nu och ju äldre de blir desto tydligare syns det hur trötta de är! De som har haft bra mediciner under åter har mindre symtom på tröttma än de andra.

Den äldsta har haft ett par migränanfall, det är allt.
Nr3 har haft och har stora problem med sin medicin och han är slut varannan vecka ungefär. Hans ork är slut, nada, zip, finito! Likadant med minstingen, han kraschar i migrän så fort han sover dåligt och believe you me, det har han gjort hela sitt liv!

Även jag kraschar när det närmar sig semester, pga mina korttidskontrakt de senaste 3 åren så har jag inte fått någon vettig semester. Dock ska jag i år ha den första riktiga semestern på massa år! Jag har lagt in om 3 veckor men jag har så jag kan ta ut mer, och under stängningsveckor på skolan kan jag flexa en hel del – sena morgnar och tidig hemgång….

Det här med lov och NPF-barn går inte så bra överens, visst vill ungarna har semester och lov, men när alla rutiner ändras så blir det liksom lite härdsmälta! De kan inte greppa om detta stora att inte behöva planera sin tid! Konflikter, utbrott, förstörda saker, grinighet, sabba aktiviteter och så vidare, är det som kantar vår sommar.
För mig är sommaren extremt påfrestande, inte nog med att jag ska få min egen värmehatande kropp att fungera utan yrsel, illamående och svaghet, så ska jag få ungarna att funka utan att deras agerande tar död på mig…

Så nä, jag har inte uppskattat en enda sommar de senaste 10 åren, jag önskar varje år att jag ska få uppleva det där som folk uppskattar med sommaren, men efter en dag av konflikter och må dåligt, så går det inte att uppskatta sommaren.

Jag uppskattar den sommar vi brukar få när skolan har börjat! Hur knasigt det än låter, barnen har skolrutinen tillbaka, jag kan koncentrera mig på mitt egna mående och alla mår klart bättre!

Så jag hoppas, återigen, att den här sommaren ska bli annorlunda….