Etiketter

The secret to happiness is to value what you have….
Not to yearn for what you not…

// The Spanish Princess (Netflix)

Vill lägga till att finna lycka i sig själv är den enda sanna lycka! Lycka finns inte utanför dig själv, att finna…
Pengar, saker eller annan människa ger dig ingen lycka. Dina barn kommer från dig själv och kan ge dig lycka, men längre än så vill jag inte sträcka mig.

Trots jag har pissig ekonomi, ett hus som är mig övermäktigt och är ”ensam”
(singel som mänskligheten säger)….. är jag lycklig!

Jag är mer än nöjd med det jag har, sköna människor i mitt liv är en källa till lycka. Jag hänger inte min lycka på en enda människa…
Allt handlar om utbyte. Människor som ger mig lika mycket tillbaka som jag älskar att ge dom – skapar lycka inom mig! Då är det ett gemensamt utbyte, ingen blir utan, ingen ger för mycket, allt jämnar ut sig…

För den sakens skull, är jag utan kärlek som ”kärlek” anses vara?
Inte alls… Det finns någon som jag tycker väldigt mycket om… Kanske inte på det konventionella sättet, men ändå….

En vacker soluppgång, ett skratt med mina barn, mina vänner… är lycka… Att sova över hos vänner och vakna upp och inta dagens mest livgivande kopp kaffe, tillsammans… är lycka…

Kan jag inte vara lycklig i mig själv, utan yttre påverkan, är lyckan inte beständig…. Lycka är något jag tillåter mig känna, när jag är tillfreds i livet jag lever, oavsett yttre påverkan.

Trodde jag var lycklig, så försvann han… och aldrig någonsin ska det ta 2-3 år att hitta mark igen…
Inte sagt att jag inte unnar honom kärleken, jag blir så varm i hjärtat, av att se honom med sin ”nya”. Det är ju så han ska leva!

Han har hittat sitt liv och någonstans tror jag att jag har hittat mitt… Jag var (är) en vagabond, nu är mitt ”fasta” liv snart slut och jag kan kanske förverkliga alla mina drömmar från innan barnen… tillsammans med barnen…
I och med att jag blir mer flyttbar med jobbet kan jag bli den vagabond jag varit sedan jag var jag vet inte hur ung.. . Jag kommer alltid låta barnen vara min förbindelselänk med där de måste/behöver vara. Däremot är jag inte förankrad mer än ”wherever I lay my hat”

Paul Young – Where ver I lay my hat

Förlorar jag en kärlek kommer det göra ont…. väldigt ont….
Men ingenting min lycka är beroende av. Jag kommer aldrig mer låta en människa bli en ”källa” till min lycka, bara integrerad i min lycka… Försvinner en beståndsdel – försvinner inte lyckan… Saknad och förlust kommer finnas, men inte försvinner lyckan! För JAG är lyckan!! Inte vad som finns utanför…

Om jag får bestämma….