Etiketter

Vi äldre kvinnor ”får” tydligen inte prata om det här mecket med förklimakterie och vad som faktiskt händer med kroppen.

Det skiter jag i! Kan jag lugna/hjälpa någon med att prata om det öppet så är jag nöjd…

Det började 2016 på sommaren med att jag vaknade genomdränkt av svett på nätterna, trodde det var värmen så klart men när det hängde i även på vintrarna och jag helst sov med fläkt året runt så begrep jag ju…
Nattsvettningar och vallningar på dagen försvann till 90% med receptfria läkemedledlet Klimadynon, finns på de flesta ställen och kedjor som säljer mediciner.

Efter fyra år med svettningar av och till så började mensen ”strula”, idag har jag 18-82 dagar i cyklerna och det är liksom bara hänga med, den gör som den vill och alla tecken du kanske tidigare hade på ägglossning och någorlunda regelbundna cykler, är borta med vinden….

Sällan i mitt liv har jag varit smal, men nu hjälper liksom inte tidigare trix för att tappa 5-10 kg, kroppen visar finger och går upp 3 kg för att du tänker glass… Jag ska försöka leva så hälsosamt som möjligt och röra på mig, men vikten får jag nog ge upp kampen om. När varken bra mat eller träning hjälper så kan jag lika gärna lägga allt på en jämn bas istället. Jag kan tänka mig att även män upplever att ett leverne som tidigare funkat, helt plötsligt slutar vara effektivt.

Förutom att kroppen får för sig att bli obstinat så kan även humöret påverkas. Jag har blivit trött! Så ofantligt trött!! Köpte CBD-olja och det gav väldigt gott resultat! Har testat de flesta medel för klimakteriet på apoteket, men CBD-oljan var det som funkade.
Idag börjar jag ana nya sovmönster och läser jag av dom så både jag sover bättre och är piggare.

Det här med kudde mellan knäna… sug på den lite… funkade apbra i graviditeterna! Man kunde knappt gå och framför allt inte sova om man inte hade det! Plocka fram gravidkudden igen när du passerar 50! Jävlar vad skönt det är med den mellan knäna! Min rygg som gjorde mig halvt funktionshindrad på dagarna (när du inte kan ta på dig trosor utan att sitta på sängen) har nu på sin höjd blivit störig, den finns där, den stör mig, men jag kan röra mig…

Någon gång i framtiden kommer jag slippa mensen som har gett mig åratal av smärta, syndaflöden som har låst mig till ställen med en toalett nära och en allmän känsla av ofräsch. Lite mer frihet fick jag när jag upptäckte menskoppen och att man alltid har den med sig när man har mens och misstänker man mens kan man ha den i utan att den sabbar slemhinnor och man slipper blöda igenom kläderna för man blir överraskad.

Så någonstans finns de positiva sakerna, just nu är det öken men med öppenhet och att lära sig sin nya kropp så kommer det bli bra! Äntligen närmar sig den tiden i livet där jag inte behöver bry mig om var jag är i månaden eller att mensen kommer just den veckan man ska på badsemester.

Insikten att jag inte behöver vara världen till lags kom för 15 år sedan, jag är idag helt fri från att vara mamman som pysslar jämt och ständigt med mina barn, som lagar allt mat från grunden både klimatsmart, ekologiskt och ekonomiskt. Jag har insett att jag måste inte vara perfekt utan jag lägger det på nivån där jag och barnen mår bra och trivs med livet. Visst piskar jag ungarna i det där att försöka hålla ordning, men jag är bohem! Det kommer aldrig förändras!
Jag vet jag har några år kvar tills barnen gett sig ut på egna vingar, men en människa i min närhet gav mig idéer att återuppta en gammal dröm, att leva minimalistiskt på liten yta och på hjul… Är man lat blir det husbil/husvagn, men någonstans vill jag bygga mitt eget tiny house…

Som en pojkvän tidigare i livet namngav mig – Taikon… jag är av rastlös släkt och flyttar gärna på mig, har i dagarna 17 år på samma adress, är det längsta jag har bott på ett ställe ever!